Victorinox

In 1884 elvetianul Karl Elsener a deschis primul atelier de cutitarie. In scurta vreme, compania a inceput sa scrie istorie cu legendarul ‘Original Swiss Army Knife’. Pe langa cutitele de buzunar, cele pentru uz casnic si cele profesionale, astazi afacerea independenta de familie Victorinox produce si vinde peste tot in lume ceasuri, echipamente turistice, haine si parfumuri. Fiecare produs este o expresie a calitatii si spiritului de pionierat elvetian.

Linia de ceasuri a fost lansata in 1989, iar primul model denumit Swiss Army Original Watch inca se produce, fiind unul dintre cele mai dorite si cautate ceasuri. Pe langa productia acestui ceas iconic, brandul a lansat si produce numeroase alte modele. Principalele colectii ale marcii sunt Professional, Classic, Active si Limited Editions.

In 2009 compania a sarbatorit 125 de ani de la infiintare si 20 de ani de la lansarea primului model. Cu ocazia dublei aniversari, Victorinox a lansat mai multe editii limitate, in topul listei aflandu-se Infantry Chrono 125 years (editie limitata la 125 de piese).