Marc Jacobs

163 produse

Marc Jacobs

Sezon dupa sezon, Marc Jacobs prezice cu exactitate ceea ce femeile din intreaga lume isi doresc sa poarte. Designerul, nascut in New York in 1963, a manifestat un interes crescut pentru arta si couture inca de la o varsta frageda, s-a alaturat Scolii de Design Parsons in 1981 si pana in 1986 a semnat prima sa linie vestimentara.
Succesul care a urmat i-a adus premiul CFDA in anul urmator si recunoastere la nivel mondial.

In 1989 a fost angajat ca head designer pentru Perry Ellis, dar dupa colectia scandaloasa Grunge, din 1992, a fost eliberat din functie. In anul urmator, alaturi de partenerul sau de afaceri care ii e alaturi pana in aceasta zi, Robert Duffy, a pus bazele propriei companii de design, Marc Jacobs International Company. Ceea ce a urmat, este cunoscut de o lume intreaga: s-a lansat brand-ul Marc Jacobs, apoi in 2001 a urmat Marc by Marc Jacobs si Little Marc in 2004.

Fostul director artistic al Casei Louis Vuitton se poate mandri astazi cu un brand ce numara mai bine de 100 de magazine in intreaga lume, unde poti gasi orice, de la colectii pentru femei si barbati pana la linii de accesorii, pantofi, ceasuri si parfumuri. Toate sunt marcate de stilul clasic Jacobs, inspirat de aerul sic si tineresc al Upper East Side si de efervescenta artistilor underground din Soho.

Noua colectie de Primavara este la inaltimea asteptarilor: rochii de seara de inspiratie victoriana, jachete military cu broderii, incaltaminte tip scuba imbogatita cu detalii pretioase si pantaloni crop – sunt doar cateva din articolele de rezistenta ale colectiei. Pe de alta parte, colectia dedicata barbatilor propune piese de inspiratie Hawaiiana cu imprimeuri florale, costume in culori tropicale si sacouri cu guler sal, incurajand combinatiile indraznete.