Burberry

Nu au fost gasite produse.

Burberry

Casa de moda Burberry a fost fondata in anul 1856 in Hampshire, in Regatul Unit, de catre Thomas Burberry. Numele acestei companii este sinonim cu traditia si standardele de calitate tipice britanicilor.
Thomas Burberry, un tanar negustor, un specialist in decoratiunile exterioare, si-a facut numele cunoscut in anul 1888 atunci cand si-a patentat gabardina, un material impermeabil, din bumbac, inspirat din hainele purtate de catre ciobanii si fermierii englezi. Acesta a fost un produs atat de revolutionar incat a devenit cunoscut cu numele de "Burberry".

Compania s-a dezvoltat rapid si la inceputul anilor 1900 a devenit foarte populara printre cei care faceau expeditii in Antarctica, printre aviatori si printre munteni. In acelasi timp, s-a lansat si in lumea hainelor casual. Trenciul Burberry, un adevarat simbol englezesc, a ramas o piesa de referinta a acestui brand deoarece a fost purtat de catre armata in timpul Primului Razboi Mondial.

La sfarsitul anilor '90 linia designerului Prorsum a fost lansata si o noua era a inceput pentru Burberry. Mania logourilor a inceput si nu a durat mult pana cand Christopher Baily, cu ajutorul pasiunii si entuziasmului sau, a adus compania in secolul 21. Intr-o perioada foarte scurta de timp el a transformat hainele si accesoriile acestui brand in favoritele Fashion Week-ului.
Astazi, Burberry nu detine doar un departament destinat parfumurilor, ci si liniile deosebit de apreciate Burberry Britt si Burberry London.