Mergi la conţinutul principal

5 motive pentru care trebuie sa mergi la TIFF 2018

tiff-(1)

Pana vine vara avem parte de cel mai asteptat festival al iubitorilor de film. Asa cum zicea cineva - TIFF este o trambulina pentru vacanta de vara. Zilele acestea, Clujul freamata de oameni iar atmosfera este senzationala. Pentru cei care sunt la Cluj, este o vacanta activa plina de filme, evenimente si party-uri. Pentru astazi am pregatit 5 motive numai bune de mers la Cluj pana pe 3 iunie.

INFINITIFF - NOI FORME DE STORYTELLING

Intre 25 mai si 2 iunie 2018, TIFF a deschis portile pentru cea de-a 2 editie a infiniTIFF, centrul de experienta al festivalului, dedicat in exclusivitate prezentarii unor forme noi si inovatoare de storytelling audiovizual. De-a lungul a 8 zile incitante, infiniTIFF prezinta un vast program de experiente VR, cinema live, un program cu clipuri de pe YouTube, selectate de curatorii invitati, si un workshop pentru #Stories pe Instagram. Cu mine v-ati vazut duminica - 27 mai la ClujHub.

Proiectie “VUNK – Jur sa spun adevarul”

“VUNK – Jur sa spun adevarul” este primul documentar al unei trupe din România, iar TIFF.17 este, cu siguranta, locul perfect pentru premiera acestuia. Urmarind istoricul uneia dintre cele mai iubite trupe rock ale ultimelor decenii, documentarul surprinde fanii Vunk cu imagini si povesti inedite, incepand cu participarea la “Cantarea Romaniei” in 1988 si continuand cu momentele cheie din anii 90, cand trupa inca perfoma sub numele de Vank. Cornel Ilie si toti ceilalti membrii ai trupei s-au aflat luni, 28 mai, in clubul Form Space, cand filmul a fost proiectat in fata publicului, proiectie urmata si de un concert.

Fanny Ardant revine in Romania ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania.

Ajuns la cea de-a 17-a editie, cel mai mare eveniment de film din Romania ii dedica artistei franceze un medalion de autor – intitulat Close-up Fanny Ardant – care include doua interpretari de exceptie din cele peste 100 de roluri facute in cinema si doua dintre filmele pe care le-a regizat pana-n prezent. In cadrul galei de inchidere TIFF, Fanny Ardant va primi Trofeul Transilvania pentru intreaga cariera.

Chef ca-n Teleorman

“Chef ca-n Teleorman” e seara speciala care aduce la TIFF.17 primele imagini din cel mai asteptat film romanesc al anului, „Morometii 2”.Exclusivitatea imaginilor este completata de prezenta lui Horatiu Malaele, cel care, dupa 30 de ani, reia pe marele ecran rolul lui Ilie Moromete sub bagheta aceluiasi regizor, Stere Gulea. Proiectia este doar momentul de incalzire a ceea ce se anunta a fi cea mai vibranta petrecere din festival. Restul serii apartine tarafului Marian Sandu din Videle si satenilor de frunte din satul Talpa, locul in care s-a filmat atat filmul original, cat si continuarea acestuia.

Concert DakhaBrakha

Pentru prima data invitati la Cluj in 2013, DakhaBrakha revin in TIFF dupa o pauza de cinci ani in care notorietatea lor a crescut spectaculos, aducandu-le concerte in toate colturile planetei, inclusiv la evenimente majore precum Glastonbury sau Bonnaroo. Trupa surprinde cu fiecare spectacol tocmai pentru ca repertoriul lor inspirat din folclorul ucrainean este atat de amplu incat le permite sa fie mereu altfel. Cum suna in 2018 “trupa cult etno-haos”, asa cum incearca sa-i defineasca presa muzicala, am descoperit luni, 28 mai, in concertul de la Casa de Cultura a Studentilor.

Daca ti-am starnit interesul cu recomandarile mele, inca ai timp sa-ti faci bagajul si sa vii la Cluj.

Imbraca-te pentru viata pe care o doresti. Pe  fashiondays.ro gasesti cateva recomandari pentru a iti face viata mai usoara :)