Mergi la conţinutul principal
DIY

Hairstyle trend: Impletitura lejera (“coada de peste”)

Tehnica este foarte usoara si se poate realiza, in functie de lungimea parului, in doar cateva minute. Perfect pentru un coafat rapid si usor, simplu dar totusi elegant, in doar cateva minute. Avem nevoie doar de: spuma de par, crema de par, fixativ, elastic si ace de par.

PASUL 1

Inainte de orice, parul trebuie sa fie bine spalat si hidratat cu sampon si masca adecvata. Inainte de a-l usca, se aplica o spuma din gama flexibil (poate fi folosita pentru orice tip de par) fara a incarca firul. Noi am folosit Enhance – Londa Profesional.

PASUL 2

Parul trebuie bine pieptanat, iar dupa aceea, impartit in patru zone principale: Zona frontala Partea dreapta Partea stinga si Restul parului

Partea dreapta este cea supra careia trebuie sa ne concentram, iar pentru bucle lejere si mai mult volum am folosit un ondulator conic. Apoi, am strins parul intr-o coada. Pentru o netezire perfecta, efect antistatic si stralucire, am folosit crema de par “Polish”- Londa Profesional. Coada obtinuta am impartit-o in doua. O etapa esentiala pentru care avem nevoie de o cantitate mica de produs, pe care trebuie sa o intindem uniform in palma si apoi pe lungimea parului.

PASUL 3

Pentru o impletitura mai deasa folosim suvite subtiri de par, iar in ce priveste tehnica “cozii de peste”, pur si simplu despartim coada in doua, luam o suvita subtire din partea stinga si o adaugam in partea dreapta. Si facem acelasi lucru cu o alta suvita subtire din partea dreapta pe care o adaugam in partea stinga.

Pentru un aspect neglijent, trage usor cu ajutorul degetelor de impletitura, din ambele parti. Repetati acesti pasi, pana la finalizarea lungimii parului si prindeti cu un elastic.

Foarte important: coada nu trebuie sa fie foarte strinsa, in timp ce o impletesti. Asta va ajuta sa ii dea un aspect mai des si mai lejer.

PASUL 4

Eliberam zona din fata, o tapam pentru mai mult volum, o finisam cu “Fix”- Londa Profesional si o fixam la baza cozii cu ace de par.

Asta a fost tot. Patru etape simple si doar 20 minute pentru a realiza singura, acasa, una dintre cele mai simple si in acelasi timp “de efect” coafuri.

Model: Octaviana FieraruMake-up: Cecilia RenteaHair: Cristina Claudia Toana

Coordonatori proiect: Ruxandra Mirea si Mioara Roncea