Mergi la conţinutul principal

Preia stafeta Adidas Gazelle!

New York, Adidas Gazelle

New York, Adidas Gazelle. Photo source: Getty Images

Chiar si in conditiile unor trenduri mereu schimbatoare ale modei, tenisii au ramas o constanta in ultimii ani! Insa trendsetterii alterneaza preferintele pentru branduri, optand pentru modele de designer sau clasicii Puma, Converse, Nike, Adidas. Daca Stan Smith si Cortez au fost favoritii inaintea verii, vara acesta popularitatea a trecut in alta directie! Si tonul a fost dat chiar de Kate Moss.

Modelul, care a facut parte din campania Adidas a anilor ’90, a fost prezent si pentru relansarea Gazelle! “Gazelle sunt tenisii pe care i-am purtat cu totii in anii ‘90” a scris Kate pe Instagram. “au un design etern, nu se demodeaza niciodata! Am fost si voi ramane intotdeuna devotata Adidas!”. Cu Kate Kate Moss sustinand relansarea, trendul Gazelle a devenit un “must” in lumea intreaga!

Kate Adidas Gazelle

Kate Moss in Adidas Gazelle, 1993. Photo source: Instagram (@_katemoss)

Nu ar fi tocmai corect sa ii spunem revenire, caci modelul Gazelle este si a fost unul dintre cele mai populare din arhiva Adidas pentru multi ani insa vara aceasta cu siguranta a urcat pe un piedestal cu noua abordare Vintage! Cu mare atentie la detalii, adidas Originals reproduce forma si materialele anilor ’90 – exterior din piele intoarsa, interior din piele si talpa alba cu aspect usor uzat!

Aceasta etapa este de fapt ce-a de-a doua re-editie a modelului Gazelle, conform spuselor lui Nic Galway, Vice Presedinte Global design Adidas. Acest stil si-a facut prima data debutul in 1963 la un meci de fotbal American indoor. Doua decade mai tarziu, o versiune usor mai lata a intrat pe piata si a castigat popularitate in mediul grunge, dancehall si scenele popului britanic.  Aceasta distanta intre editii “a permis diferitelor generatii sa dezvolte o afinitate unica fata de acesti tenisi” considera Galway. “ Fiecare generatie a adoptat modelul si l-a facut sa-i apartina! Acum este inmanat generatiei urmatoare!”

Preia stafeta Gazelle! Ii gasesti AICI!