Mergi la conţinutul principal

Australia Fashion Week / Resort 2017

featured australia fw

Desi cele mai importante capitale mondiale ale modei sunt, fara doar si poate, Paris, Londra, Milano si New York, iubitorii modei ar trebui sa isi extinda putin orizontul pentru a explora intregul peisaj al modei din ziua de azi si sa ia in calcul si noii designeri din intreaga lume. Un exemplu in sensul asta este si Saptamana Modei Australiene, eveniment recent care ne-a adus in atentie colectiile Resort 2017. Profitam de ocazie si iti dam si cateva detalii despre ce inseamna o colectie Resort pentru industria modei.

Este posibil sa intalnesti adesea termenii Resort sau Cruise, cu referire la anumite colectii pe care designerii le concep si le prezinta inainte de colectia principala a sezonului de primavara/vara. Aceste colectii sunt prezentate public din luna mai pana in iulie. Termenul "cruise" sau "resort" face referire la acea colectie din randul careia clientii upper-class, care obisnuiesc sa isi faca vacantele in locuri exotice, isi pot cumpara articole de imbracaminte sau accesorii special pentru calatorii. Intre timp, aceste pre-colectii au devenit extrem de populare si de aceea sunt un punct important in agenda multor designeri.

Toni Maticevski

coll toni maticevski

Din colectia Toni Maticevski ne-au placut detaliile rafinate: mansete elaborate, tinte si rochii cu aspect bondage, dar si piese spectaculoase inspirate din vestimentatia de budoir.

Ginger & Smart

coll ginger _ smart

Cele doua surori care sunt designerii acestui brand au prezentat o colectie luxoasa si extrem de simpatica, inspirata de cele mai fierbinti zile ale verii. Colectia a continut piese cu un aer sexy, relaxat, potrivit cu spiritul vacantei la mare, si o serie de costume de baie de lux. Articolele colectiei s-au remarcat prin linii si detalii moderne, precum maneci ultralungi, tivuri asimetrice si umeri goi, in timp ce tesaturile fluide au fost foarte bine alese, fiind perfecte pentru verile fierbinti.

Bianca Spender

coll bianca spender

Colectia combina elemente masculine si feminine, fiind creata in cea mai mare parte din tesaturi lucioase si luxoase. Volanele si drapajele au fost principalele elemente de decor ale colectiei, toate presarate cu un dram de nostalgie a anilor '90. Ne-au placut atat stilul delicat feminin al colectiei, cat si rochiile tip neglijeu si pantalonii palazzo.

Akira

coll akira

Designerul de origine japoneza Akira Isogawa a ales in colectia sa Resort linii simple, curate, croieli minimaliste, siluete fluide si imprimeuri jucause. Toate articolele extrem de frumos finisate emanau confort, fiind perfecte pentru vara!


Imagini: Getty Images.