Mergi la conţinutul principal

Surprize, surprize in lumea modei in 2015

Designerul Raf Simons a parasit echipa Dior, Alber Elbaz  a demisionat din functia de Director Creativ la Lanvin, Tim Banks a plecat de la Style.com...Acestea sunt doar cateva din schimbarile importante care s-au produs in lumea modei in 2015. Sunt designerii supusi la mari presiuni din partea caselor de moda sau ca in orice alta industrie schimbarea seamana evolutie? Haideti sa le vedem pe toate si sa ne decidem la final.

Raf Simons paraseste Dior

Plecarea lui Raf Simons de la Dior a fost cea mai surprinzatoare miscare din industrie in 2015. Acest designer talentat a incantat sute de mii de femei cu designul iesit din comun al accesoriilor Dior si a adus un suflu nou si binevenit brandului intr-un timp relativ scurt (3 ani si jumatate). Motivatia sa a fost dorinta de a se concentra pe proiectele sale personale, incluzand brandul sau, despartirea a fost, aparent, una amicala. Deocamdata, nu a fost anuntat un inlocuitor...suntem tare curiosi cine va fi!

surprise01

Zoolanders la prezentarea Valentino :)

Va mai amintiti de aparitia baietilor Zoolander, Owen Wilson si Ben Stiller la finalul prezentarii Valentino in martie. A fost o surprinza extraordinara din partea Valentino, mult mediatizata. Cine s-ar fi gandit ca Valentino va incheia un show in acest fel? #hiFIVE Valentino pentru acest moment care ne va aminti mereu de 2015.

<> on March 10, 2015 in Paris, France.

Alber Elbaz a parasit Lanvin 

Alber Elbaz a pus capat colaborarii sale cu Lanvin dupa 14 ani si zvonurile spun ca motivul ar fi fost neintelegerile cu Shaw-Lan Wang, proprietarul brandului, dar si cu Michèle Huiban, CEO Lanvin. Alber a precizat in urma despartirii: “Sper ca Lanvin sa isi gaseasca viziunea de business de care are nevoie.” Nu ne-am fi asteptat la aceasta plecare.

surprise03

Caitlyn Jenner fashion icon?!

Este Caitlyn Jenner o surpriza in lumea modei? Noi credem ca DA, avand in vedere impactul pe care l-a avut pe copertile revistei Vanity Fair de-a lungul timpului. Anul acesta, a fost probabil cea mai discutata coperta de revista a anului care a transformat fosta campioana olimpica decatlonista intr-o imagine iconica in lumea modei.

surprise04

Tim Blaks & Style.com

Style.com a fost preluat de Vogue in acest an. Astfel, multi s-au intrebat ce se va intampla cu Tim Blaks, unul dintre cei mai apreciati critici de moda, a carui colaborare cu style.com a inceput in 2009. Insa, la scurt timp, Tim a anuntat ca se va alatura echipei The Business of Fashion ca editor. Vestea a surprins pe toate lumea, desi acest site de moda are o reputatie foarte buna.

surprise05

Alessandro Michelle la Gucci

Cand Frida Giannini a parasit Gucci si a fost inlocuita de Alessandro Michelle, multe speculatii si ingrijorari cu privire la viitorul brandului au fost in discutie. Frida a facut o treaba excelenta la Gucci, insa, Michelle a fost cu adevarat o surpriza placuta. Intr-un timp extrem de scurt, a revolutionat prin colectiile sale femeia Gucci. Imaginea de femeie fatala si extrem de senzuala a fost inlocuita de un suflu proaspat care ne prezinta acum latura sa romantica si intelectuala.  O schimbare binevenita a brandului care stagna de multi ani in aceleasi stereotipuri.

surprise06


Imagini: Getty Images.