Mergi la conţinutul principal

NY Fashion Week: toamna 2015

Editorii de moda s-au obisnuit in ultimii ani sa urmareasca doi mari designeri pentru a intelege care vor fi principalele trenduri ale fiecarui sezon. Primul este Marc Jacobs. El ne ofera un preview al tendintelor de pe piata americana. Al doilea designer este Miuccia Prada iar ea ne arata ce am putea regasi in shopurile din Europa. Chiar daca noua ni se pare ca ne-ar interesa mai curand ce se anunta pentru Europa, trebuie sa tinem cont ca moda e un fenomen global iar tendintele sunt in mare parte cam aceleasi pe toate continentele.

Nu stim daca ati apucat sa vedeti principalele prezentari de moda de la NY Fashion Week asa ca va propunem o selectie cu tinute cheie pentru toamna 2015. Sunt tinute ready-to-wear (Calvin Klein, Marc Jacobs, Victoria Beckham, Michael Kors), plus cateva tinute de la Marchesa si Oscar de la Renta care sa ne scoata putin din ritmul de zi cu zi si sa ne faca sa ne imaginam ce am putea purta la un eveniment special din viata noastra.

Daca va intrebati ce culori se anunta pentru aceasta toamna, iata un raspuns lung: tangerine, corai, rosu, lavanda si o mare de alb-negru, o combinatie regasita in blocuri de culoare alaturate sau in printuri geometrice. Inspiratia centrala a toamnei o reprezinta perioada anilor '70 (pantalonii evazati, franjurii, rochiile lungi pana in pamant). Sofisticarea sezonului e data de blana, folosita atat in mantouri lungi cat si in accente de culoare care iau forma unor gulere aplicate rochiilor, bluzelor si jachetelor.

N-am rezistat sa nu ne uitam si la street-style, asa ca iti impartasim top 3 tinute care ne-au atras atentia. Dupa cum vezi, pantalonii evazati sunt deja in uz, la fel si rosul. Galbenul e un trend confirmat pentru primavara 2015, despre care am scris si in acest articol.

463910986463911026463911368


Credits: Getty Images.