Mergi la conţinutul principal

Milan Fashion Week: Toamna 2015

Alessandro Michele este designerul care a inlocuit-o pe Frida Gianinni in fruntea echipei de creatie Gucci. Colectia prezentata de acesta la Milan Fashion Week a ajuns sa fie cea mai discutata colectie din calendarul de evenimente asa ca primul pas a fost facut bine.

Tendintele punctate la Milano sunt in linie cu cele despre care am vorbit dupa London Fashion Week. Vedem din nou galben, rosu, verde, albastru (Dolce & Gabbana, Versace, Ermanno Scervino). Iti mai amintesti de austeritatea si monocromia de la NY Fashion Week? Ei bine, in colectia Costume National au fost prezentate cateva tinute de inspiratie masculina, dar cu putin negru nu se face toamna ;)

Anii 70 sunt confirmati ca inspiratie pentru toamna aceasta. In sustinerea acestui argument sunt capele si pantalonii evazati. Surpriza placuta vine de la faptul ca perioada anilor 60 a fost de asemenea inclusa in colectiile de la Milano (fuste scurte, jachete bomber, dresuri cu imprimeu, mantouri croite in forma A). Explicatia acestui mix sta, cel mai probabil, in faptul ca anii 60 sunt mai atractivi si mai usor de integrat in viata de zi cu zi. O doza minima de retro in tinutele noastre o sa ne placa mult.

Piesele cheie in toamna aceasta vor fi, in mare, cam aceleasi pe care le-am descoperit si la London FW: cape cu print geometric, pelerine lungi pana in pamant, bluze sau rochii croite pe gat, in alternanta cu gulerele pussy-bow. Catifeaua va fi extrem de pretioasa asa ca iti recomandam, din nou, sa investesti in piese din acest material. In ceea ce priveste imprimeul toamnei ... raspuns final: dungile sunt castigatoare! Daca vrei sa experimentezi totusi altceva, iti spunem despre printul geometric, fara vreo restrictie de culoare si de printul floral, pe un fundal cat mai deschis (alb, beige, roz pal, asa ca la Dolce&Gabbana, Jil Sander, Fendi).

O ultima provocare pentru toamna: ce spui de piesele peticite propuse de Moschino?


Credits: Getty Images.