Mergi la conţinutul principal

Marina Hoermanseder

Ultima zi a Saptamanii Modei de la Berlin a adus-o in atentia tuturor pe talentata Marina Hoermanseder, a carei colectie Toamna/Iarna 2014 a reprezentat debutul sau. Surprize si nerabdare: acestia sunt doar cativa termeni ce definesc senzatia de a te afla in public in timp ce fotomodelele defilau pe podium. Ceea ce am avut placerea sa vizionam a fost, intr-adevar, o etalare spectaculoasa si neasteptata de tehnica.

Marina-Hoermannseder-Detail-02

Nu ne-am fi imaginat niciodata cum – in alta parte decat in lumea lui Lady Gaga – protezele, aparatele dentare, corsetele experimentale si malformatiile corpului ar fi putut deveni o sursa importanta de inspiratie. Marina a reusit sa proceseze materialele printr-o metoda neobisnuita, prin care a alaturat pur si simplu formele feminine, ca si cum ar fi facut deja parte din ele. Dar, precum designerul citeaza intr-un mod extrem de oportun, “moda este medicamentul corpului”. Iar, intr-o oarecare masura, si noi credem asta.

Marina-Hoermannseder-Detail-01

Siluetele desavarsite si conturate realizate din piele nituita si vopsita manual au fost urmate de creatii mari elaborate, de forma organica. Toate acestea au demonstrat o puternica atentie asupra detaliilor si au stat marturie orelor petrecute de designer pentru realizarea acestora. 

Marina-Hoermannseder-Detail-03

Un accesoriu pe care pur si simplu nu ni-l putem scoate din minte este cu siguranta cozorocul din piele, ce aduce aminte de piesele introduse de Alexander McQueen (al carui intern a fost Marina). Iubim senzatia oferita de marginile puternic evidentiate, atat de extreme pentru o saptamana confortabila a modei.

aw-2014_fashion-week-berlin_DE_marina-hoermanseder_43224

Felicitari Marinei! Pe masura ce si-a facut aparitia pe podium pentru a primi buchetul de flori, ne-a facut sa vorbim despre asta saptamani la rand.

Photo Credits: Mercedes-Benz Berlin Fashion Week. Peter Michael Dillis (Getty Images Entertainment)