Mergi la conţinutul principal

Laura Cosoi - Best of Summer: retete desert

retete desert

Laura Cosoi este una din prietenele Fashion Days in seria de colaborari The Fashion Day of … si desigur ca am invitat-o sa participe in campania noastra Best of Summer. Laura adora sa gateasca si jurnalul ei culinar 'Ramai la masa?' a castigat anul acesta 'Gourmand CookBook Awards'.

Iata top 3 deserturi de vara delicioase pe care le prepara adesea, spre deliciul familiei si al prietenilor de suflet!

1. Panna CottaLight si nu foarte dulce, Panna Cotta te cucereste inca de la prima gustare. Il consider deosebit pentru ca l-am gatit mereu cu multa dragoste!

retete desert

Ingrediente:250 ml smantana dulce250 ml iaurt din lapte de bivolita90 ml lapte rece1 baton vanilie sau esenta de vanilie10 g gelatinafructe de padure100 g zahar

Preparare:Se pune gelatina la inmuiat in laptele rece pentru 5 minute, se pune pe foc smantana si iaurtul impreuna cu zaharul dar nu trebuie sa fiarba. In momentul in care compozitia incepe sa fiarba se adauga gelatina cu tot cu laptele in care s-a inmuiat. Se adauga semintele de la batonul de vanilie (sau esenta de vanilie), se amesteca foarte bine si apoi se toarna in cupele care se clatesc in apa rece inainte. La final poti sa tragi la tigaie fructele de padure cu putin zahar sau sa le asezi asa cum sunt peste Panna Cotta. Se pun cupele la rece si apoi se servesc.

2. Desert usor cu capsuniO reteta de desert care nu o sa-ti puna silueta in pericol. Am folosit iaurt grecesc in loc de frisca si piscoturi in loc de biscuiti. Asadar, grasimi putine si numar relativ redus de calorii. Este un desert foarte usor de preparat, dar si foarte aspectuos. Ideal pentru vara!

retete desert

Ingrediente: capsuni – 1 kgun iaurt grecesc micpiscoturi – o cutienectar de agave sau miereo jumatate de lamaiemiezul de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie

Preparare:Spala capsunele si taie-le felii, dar pastreaza cateva intregi pentru ornat. Pune-le intr-un bol si stropeste-le cu putin suc de lamaie si nectar de agave. Pune-le apoi la frigider, pana cand termini de preparat compozitia. Vor fi cu atat mai gustoase cu cat stau mai mult la frigider. 
 Amesteca iaurtul cu mierea sau nectarul de agave si adauga apoi vanilia. Ca sa nu fie compozitia prea lichida, poti utiliza trei sferturi din iaurt. Acum urmeaza partea distractiva, pentru ca trebuie doar sa asezi frumos totul in paharele in care le vei servi. Le poti aseza cum crezi ca e mai frumos. Eu pun piscoturi pe fundul unor pahare mai mari, apoi felii de capsune si iaurt. Alternez cele trei straturi pana cand se umple paharul. Este atat de usor de preparat si absolut delicios! Sper sa-ti placa si tie!

Lapte de pasareMie “laptele de pasare” imi aminteste de copilarie. Ce amintiri te leaga de desertul acesta?

retete desert

Ingrediente:1 litru de lapte200 grame de zahar2 pliculete de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie5 oua3 lingurite de faina

Preparare:Pune laptele la fiert impreuna cu 100 grame de zahar si vanilia. intre timp separa ouale. Amesteca galbenusurile cu faina si omogenizeaza compozitia, turnand treptat cate putin in laptele caldut. Dupa combinarea cu laptele a compozitiei cu galbenusuri pune din nou la foc amestecand continuu. Ia vasul de pe flacara si strecoara compozitia printr-o sita, lasand apoi totul la racit si apoi la frigider. Bate albusurile cu restul de zahar pana la obtinerea unei spume. Asaza pe foc un vas cu apa si las-o sa fiarba. Dupa ce te asiguri ca spuma de albus e foarte tare ia portii cu o lingura si pune-le pe suprafata apei fierbinti. Intoarce-le pe partea cealalta, iar apoi scoate-le cu o spumiera intr-un cvas separat. Lasa-le la rece. Servirea se face in farfurii adanci sau boluri: toarna laptele vanilat peste care aseaza bezeaua sub forma unor norisori. Il poti stropi cu sos de caramel, ciocolata rasa sau sa-l ornezi cu nuci si frunze de menta.

Pofta mare!

Vezi selectia noastra Best of Summer AICI!

Vezi si video cu Laura Cosoi prezentand cele 6 tendinte pentru vara 2015, aici!

Citeste mai multe recomandari din seria BEST OF SUMMER:

* Razvan Crisan - top 3 bauturi m60 de incercat vara asta.* Alin Zainescu - top 5 hot spots in Bucuresti de incercat vara asta.* Iulia Sas - top 3 destinatii de vacanta pentru vara 2015.

Imagini din arhiva personala.