Mergi la conţinutul principal

Inspiratie in stil rockabilly – Amy Winehouse

Documentarul 'Amy', lansat vara aceasta in intreaga lume, a dezvaluit o fata mai putin cunoscuta a celebrei artiste si ne-a facut sa vrem sa redescoperim toate elementele cheie ale stilului retro rockabilly pentru care e cunoscuta Amy Winehouse!

La patru ani după moartea ei prematura, cea mai celebra voce a ultimilor ani este readusa in vizorul publicului print-un documentar de doua ore regizat de regizorul Asif Kapaida, castigator al premiului BAFTA (cunoscut pentru documentarul 'Senna' din 2011 , despre campionul de curse brazilian Ayrton Senna). Povestea minunatei Amy apare in imagini video detaliate, home made, compilate din diverse puncte din viata ei: acasa, la studio-ul de inregistrari si pe scena.

https://www.youtube.com/watch?v=3su4q5fVGQg

Look-ul ei semnatura – coafura beehive clasica a anilor '50, machiajul cateye puternic conturat si rochii cu decolteu ametitor – era deja cunoscut in 2006 iar in anii imediat urmatori a devenit inspiratie pentru designerii caselor Dior si Chanel. Karl Lagerfeld o numeste muza 'neoficiala' pentru colectia sa Chanel Pre-Fall 2008, modelele au avut exact look-ul rockabilly al lui Amy.

Amy e un style icon! Nu doar o muza, ci un geniu, una din cele mai puternice voci.

(Karl Lagerfeld)

Stilul autentic Amy Winehouse a fost din nou inspiratia designerilor in 2012, cand Jean Paul Gaultier a folosit acelasi machiaj si coafura rebele pentru modelele din show-ul sau.

Rochiile in stilul anilor '50 si '60, rochii bodycon, imprimeurile cu buline si gingham, curele late din piele si accesorii de par flamboaiante, toate ne amintesc de minunata aparitie a cantaretei pe scena sau pe covorul rosu.

Lasa-te inspirata de selectia noastra de piese in inimitabilul stil Amy Winehouse!

CUMPARA ACUM >> PIESE STIL ROCKABILLY


Imagini - Getty Images.