Mergi la conţinutul principal

Best of Summer - Andra Moga: locuri de poveste

andra moga

Best of Summer continua cu Andra Moga, fashion stylist cu proiecte atat in reviste de moda cat si alaturi de artisti din industria muzicala din Romania. Andra a fost incantata sa ne povesteasca putin despre cateva locuri de poveste din Bucuresti, sub forma aceluiasi stil top 3!

Apreciez constant aerul din ce in ce mai cosmopolit pe care Bucurestiul il dezvolta si inspira. Ma informez si uneori testez cele mai noi restaurante, baruri, locuri interesante despre care aud in treacat sau aflu online.

Si… pastrez pentru sufletul meu, mai ales in perioada verii, 3 locuri, zic eu autentice, (2 in Bucuresti si unul in imprejurimi) care ma poarta in trecutul interbelic si care, duc mai departe, printre cladiri moderne sau paduri inverzite, istoria unor sute de ani. Daca schimbi putin perspectiva din care le privesti, chiar si pentru o clipa, timpul se va opri in loc.

Iata top 3 locuri de poveste descrise de Andra Moga!

1.Biserica Kretzulescu

Cum privesti Biserica din Calea Victoriei, nu cobori scarile, treci prin fata librariei Anthony Frost, si, doi pasi mai in fata iti intorci privirea catre ea si te asezi printre coloane cu picioarele-ti fluturand in aer. Poti contempla, parca de la inaltime, parcul ce-o precede si, in timpul zilei, vei auzi dintr-o boxa recent amplasata melodii din Bucurestiul de altadata. Inspira, lasa-te purtat de muzica si priveste azi, singura amintire care in trecut apartinea unui han cu acelasi nume, inconjurat de case si magazine.

andra moga

2.Gara BaneasaAm descoperit-o cu ceva ani in urma atunci cand mi-a fost propusa de un fotograf pentru o sedinta foto la revista la care lucram atunci. Habar nu aveam de existenta ei, dar m-a fascinat din momentul in care am inconjurat cladirea si, spre surprinderea mea, am vazut sinele de tren. M-am documentat si am aflat apoi ca a fost construita in anul 1936 pentru primirile regale si transformata apoi in gara de protocol. Somptuozitatea si eleganta cu care familiile nobile au insufletit-o in trecut a ramas doar o poveste. Acum este aproape parasita, insa eu, fascinata de povesti, ti-as propune, o intalnire tete-a-tete acolo. Este singura gara in care drept bagaj iti recomad o sticla buna de vin si… un partener de povesti.

andra moga

3. Palatul MogosoaiaIn ultimii ani, Palatul Mogosoaia a devenit din ce in ce mai cunoscut si frecventat. Chiar si asa, cred ca niciodata nu isi va pierde frumusetea si misterul. Este un loc ce ma face sa-i simt istoria prin toti porii. Atunci cand privesc scarile palatului, gandul ma duce la domnitele in rochii lungi ce coborau gratios treptele. Intr-un an, de ziua mea, in mijlocul saptamanii, m-am urcat in masina spontan si am ales sa petrec pe malul lacului privind apusul de soare. A ramas una dintre amintirile cele mai frumoase, intr-un loc in care istoria a fost scrisa de sute de ani.

andra moga

Vezi selectia noastra Best of Summer AICI!

Citeste mai multe recomandari din seria BEST OF SUMMER:

* Mihaela Glavan - top 3 destinatii de vacanta ale familiei sale* Andrei Chirila - top 3 melodii in playlistul de vara* Alex Galmeanu - top 3 apusuri de soare in lume* Laura Cosoi - top 3 deserturi de vara delicioase* Razvan Crisan - top 3 bauturi m60 de incercat vara asta.* Alin Zainescu - top 5 hot spots in Bucuresti de incercat vara asta.* Iulia Sas - top 3 destinatii de vacanta pentru vara 2015.

Imagini – Getty Images, WikiCommons