Mergi la conţinutul principal

Best of Summer – Alex Galmeanu

https://www.fashiondays.ro/the-daily-issue/laura-cosoi-best-of-summer-retete-desert/

Alex Galmeanu este unul dintre cei mai cunoscuti fotografi din Romania, cu un portofoliu bogat in imagini de moda pe care le-ai admirat cu siguranta in Esquire, Harper's Bazaar, Elle, Marie Claire sau GQ. L-am invitat sa faca parte din campania noastra Best of Summer si a ales sa ne vorbeasca despre cultul pe care il creeaza un apus de soare.

Iata top 3 apusuri de soare in lume, prin obiectivul lui Alex Galmeanu!

Imi aduc aminte cu placere de fiecare data de ceea ce s-ar putea numi un cult al apusului de soare, cult pe care il gasesti in diferite zone ale lumii. Eu l-am experimentat in trei locuri in lume:

1. In Bucuresti, cele mai faine apusuri de soare le-am vazut de pe cladirea Sky Tower (Floreasca/Barbu Vacarescu) si de pe cladirea Cristal Tower (Iancu de Hunedoara). Cristal Tower e prima cladire din Romania echipata cu heliport, iar acel heliport se poate inchiria inclusiv pentru evenimente private.

alex galmeanu

2. Key West (Florida) unde oamenii se aduna in fiecare seara pe cateva pontoane de pe care poti urmari spectacolul apusului

alex galmeanu

3. Pe plajele de vest de pe insula greceasca Lefkada si pe plaja Tarifa, enorma plaja spaniola cu deschidere la oceanul Atlantic.

alex galmeanu

Despre Bucuresti, Alex a tinut sa ne mai impartseasca istoria unor locuri pe langa care sigur te-au purtat pasii. Iata top 3 cele mai vechi locuri in Bucuresti!

1. Cea mai veche statuie Cea mai veche satuie de utilitate publica din Bucuresti, cea inchinata lui Mihail Cantacuzino. A fost realizata in anul 1869, din marmura de Carrara, de catre sculptorul Karl Storck. Initial a fost amplasata in fata Bisericii Coltea, iar acum se afla in curtea Spitalului Coltea.

alex galmeanu

2. Cea mai veche casa rezidentiala Casa Melik, actualul Muzeu Theodor Pallady de pe strada Spatarului nr. 22, a fost construita undeva la jumatatea secolului 18 si este considerata cea mai veche cladire rezidentiala din Bucuresti. Numele provine de la arhitectul Iacob Melik, unul din proprietarii dintr-o perioada mai recenta.

alex galmeanu

3. Cea mai veche strada Strada Franceza este considerata cea mai veche strada a capitalei, fiind mentionata in documente inca din anul 1649. Numele de “Franceza” se datoreaza faptului ca pe aceasta strada a locuit consulul Frantei, la un moment dat.

alex galmeanu

Vezi selectia noastra Best of Summer AICI!

Citeste mai multe recomandari din seria BEST OF SUMMER:

* Laura Cosoi - top 3 deserturi de vara delicioase* Razvan Crisan - top 3 bauturi m60 de incercat vara asta.* Alin Zainescu - top 5 hot spots in Bucuresti de incercat vara asta.* Iulia Sas - top 3 destinatii de vacanta pentru vara 2015.

Imagini din arhiva personala.