Mergi la conţinutul principal

Reinventeaza-te in fiecare zi! - ARTISTUL Alex Galmeanu

Aleg G_Pic Blog 3
Fotografia este modul in care Alex Galmeanu alege sa se reinventeze in fiecare zi. El este ARTISTUL ale carui resurse creative nu se epuizeaza niciodata.Cum s-a regasit in campanie, ce il pasioneaza, care este stilul lui vestimentar si multe altele, aflam chiar de la el.

1. Cum ti s-a parut ideea Campaniei “Reinventeaza-te in fiecare zi?” si cum ai transpus-o mai departe din punct de vedere vizual?

Cred ca in ideea campaniei sunt suficiente subtilitati emotionale, probabil ca asta este lucrul ce mi-a placut cel mai mult. E o abordare ce mi se potriveste avand in vedere background-ul meu de fotografie de portret. In general imi plac lucrurile care sunt despre oameni si despre emotiile lor.

2. Cum consideri ca ti-ai pus amprenta personala in calitate de Director of Photography (DOP) si fotograf al campaniei?

Sper sa se vada faptul ca lucrurile ce tin de compozitie au fost realizate de un fotograf . Probabil despre asta este vorba cand vorbim de o eventuala amprenta a mea personala. Cand este vorba de calitatea de DOP, eu nu pot sa ma separ de abordarile caracteristice fotografiei.

3. Te-am identificat in campania toamna / iarna 2016 cu personajul - Artist? Cum ai defini stilul tau vestimentar?

Relatia mea cu hainele nu e una de subordonare, adica nu sunt un fashion victim. Nu cred ca am un stil vestimentar anume, sau poate ar fi unul dar el este izvorat din comoditate si simplitate. Nu imi place sa pierd foarte mult timp combinand la nesfarsit piese vestimentare, dar stiu foarte clar cu ce imi sta bine.Legatura dintre mine si moda este una mai degraba contemplativa, o admir si e clar ca este o componenta esentiala in cariera mea. Industra modei este fabuloasa, ii recunosc importanta, stralucirea si maretia, dar asta nu inseamna neaparat ca sunt un consumator de moda infocat.

4. Care este obiectul vestimentar de care nu te poti lipsi?

Tricoul alb, port tricouri albe cu orice si in orice situatie. Tricoul alb este un fel de uniforma pentru mine, e aproape un trademark. Ar mai fi de mentionat si incaltamintea sport, chestiuni clasice, usor retro.

5. Care este cea mai indrazneata piesa vestimentara la care ai apelat vreodata?

Tricoul alb, firesc. Cred ca e destul de complicat sa te relationezi la tricolul ab indiferent de situatie si de modul in care te imbraci.

7. Cand si cum ai descoperit pasiunea pentru arta?

Nu stiu exact cum s-a intamplat, adica nu am momemt atat de clar, un punct de cotitura identificabil. Nu imi aduc aminte de un inceput, poate ca am luat lucrurile de la jumatate. Probabil ca m-am nascut cu inclinatiile acestea si cred ca am avut un parcurs firesc, atat de firesc incat imi e greu sa identific repere relevante.

9. Cum vezi asocierea zonei de fashion cu arta?

Nu cred exista nici o asociere, pentru ca de fapt sunt unul si acelasi lucru. Nu exista arta fara fashion si nu exista fashion fara arta. Atat una cat si cealalta sunt ingrediente ale unei singure idei, doua moduri de a numi un singur lucru.