Yves Saint Laurent

Fondat in 1961, Yves Saint Laurent este brandul sinonim cu avangardismul clasic si eleganta frantuzeasca. Impreuna cu Pierre Berge, Yves Henri Donat Mathier-Saint-Laurent pune bazele brandului couture.

Piesele de imbracaminte precum smokingul, salopeta si emblematica jacheta safari schimba definitiv perspectiva asupra modei. Daca la inceput s-a putut observa influenta anilor '60, designerul adopta mai tarziu un stil mult mai modern, datorat in mare parte experientei acumulate ca director de creatie la Dior. Personalitati precum Paloma Picasso, Catherine Deneuve sau Loulou de La Falaise isi exprima afinitatea pentru brandul parizian, iar Yves incepe sa castige din ce in ce mai mult teren in industria modei, devenind primul brand care isi foloseste propriul designer pentru a-si promova creatiile.

Yves Saint Laurent isi prezinta ultima colectie prêt-à-porter Rive Gauche in 1998, iar in 2002 ultima colectie couture. Designeri precum Tom Ford, Stefano Pilati and Hedi Slimane duc mai departe renumele brandului, reinventandu-l cu fiecare era, dar pastrand, in acelasi timp, ideile si principiile fondatoare.

Sub tutela lui Hedi Slimane, numele casei de moda este schimbat din Yves Saint Laurent in Saint Laurent.