Valentino

14 produse

Valentino

Fondat in 1960, de catre legendarul creator Valentino Garavani si partenerul sau de afaceri, Giancarlo Giammetti, Valentino Sp.p.A este recunoscut drept etalonul elegantei supreme. Marca ofera o gama larga de produse de lux, de la Haute Couture si Prêt-à-Porter, la o colectie extinsa de accesorii, ce include genti, incaltaminte, produse din piele, curele, ochelari, esarfe si parfumuri.

Studiile desavarsite la Paris, in epoca de aur a modei Haute Couture, i-au asigurat succesul lui Valentino. A construit un adevarat imperiu impreuna cu Giammetti, colectiile acestora fiind de fiecare data aclamate de critici. Creatiile provocatoare au pus accentul pe complexitatea rafinata, romantism si detaliile luxoase. Valentino traia, intr-adevar, La Dolce Vita. Nu e de mirare ca Jacqueline Keneddy a ales sa poarte o rochie Valentino la nunta sa cu Aristotel Onassis, transformandu-l, peste noapte, intr-un brand celebru. Acest creator legendar a lansat chiar si o nuanta proprie, celebrul "rosu Valentino", ce a revenit constant in colectiile Prêt-à-Porter prezentate in anii '70 si '80.

Valentino s-a retras in 2007, locul sau fiind luat de Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Piccioli. Acest cuplu creator a fost recunoscut pentru lansarea unor colectii de un succes remarcabil, foarte bine primite, ce au reinventat brandul, ramanand tributare esteticii fundamentale a marcii. Imaginea femeii Valentino a evoluat, datorita viziunii lor unice, speciale. Gratie si delicatete, modernitate atemporala, traditie si inovatie, toate aceastea exprima stilul Valentino, etalonul incontestabil al rafinamentului si al glamourului.