Tom Ford

11 produse

Tom Ford

Drumul lui Tom Ford a inceput in Austin, Texas, cu roluri in reclame TV si nopti petrecute la Studio '54 sau celebra Factory a lui Andy Warhol, a trecut pe la mai multe brand-uri din industria modei, si, astfel, a devenit legenda vie care este astazi. In 1990 a fost desemnat designer pentru moda feminina la Gucci iar in 1994 devenise deja directorul sau de creatie. In foarte scurt timp, piesele sale sexy si seducatoare au devenit un must-have.

In 2000, cand Grupul Gucci a achizitionat Yves Saint Laurent, Ford a luat in stapanire si liniile pentru barbati si femei de la Yves Saint Laurent Rive Gauche. In scurt timp, a devenit vice-presedintele Grupului Gucci, precum si directorul de creatie si management pana in 2004, cand a parasit compania si si-a fondat propria marca.
Afacerea lui Ford s-a extins rapid de la moda de lux, linii de incaltaminte si accesorii, pana la o marca proprie de ochelari, in parteneriat cu Grupul Marcollini si o gama de cosmetice in colaborare cu Estee Lauder. Acestea au fost urmate de o companie de productie cinematografica, debutul sau in regie si primul film :"A Single Man", un proiect de suflet al celebrului creator, care a primit numeroase premii si o nominalizare la Premiile Oscar.

Divinizat de femei si barbati din toata lumea, recunoscut pentru stilul sau inconfundabil, personalitatea puternica a lui Tom Ford se face simtita in fiecare din colectiile sale de moda. Impulsionat de aceleasi valori - pasiunea pentru detaliu, perfectionismul si o estetica proprie, Ford reinterpreteaza, in fiecare sezon, temele care l-au consacrat: forta sexuala si decadenta divina. Ceea ce se dorea si chiar mai mult, asa cum ne-a obisnuit Tom Ford.