Salvatore Ferragamo

9 produse

Salvatore Ferragamo

Celebru pentru creatiile sale unice si neconventionale, si supranumit "creatorul de incaltaminte al celebritatilor", designerul italian Salvatore Ferragamo si-a lansat brandul cu acelasi nume, ce a rescris povestea modei, in 1919. In 1927, cand isi castigase deja o reputatie solida, Ferragamo s-a mutat la Florenta, punctul din care, impreuna cu talentata sa echipa, a demonstrat lumii ce inseamna "made in Italy".

In scurt timp, platforma si talpa wedge si-au facut intrarea triumfala in moda. Personalitati celebre, precum Greta Garbo, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe sau Judy Garland, purtau cu mandrie pantofii Ferragamo. Pana in 1960, geniul italian patentase deja 350 de modele si crease in jur de 20 000. Pantofii cu toc stiletto intarit cu fier, balerinii cu barete pe glezne, pantofii arcuiti cu platforma sunt doar cateva din succesele designerului.

Astazi, Salvatore Ferragamo reprezinta un imperiu si o adevarata forta in industria modei. Inovatia, creativitatea si stilul modern pentru care este renumit brandul se regasesc in fiecare piesa ce poarta aceasta semnatura, de la imbracaminte la genti, parfumuri si accesorii.

Dupa moartea sa, mostenirea a fost dusa mai departe de Wanda Ferragamo. Sotia sa, impreuna cu cei sase copii, Fiamma, Giovanna, Fulvia, Ferruccio, Leonardo si Massimo, au extins imperiul, ce a ajuns sa ofere linii de vestimentatie, genti, esarfe, cravate si parfumuri.