PIERRE BALMAIN

Nu au fost gasite produse.

PIERRE BALMAIN

Prelungire a brandului Balmain, Pierre Balmain pastreaza aceeasi semnatura inconfundabila: un mix perfect de rock’n’roll, lux si spirit urban. Identitatea brandului este inca in formare, dar reprezinta startul perfect pentru fanii Balmain, cu un buget mai redus.

Pierre Balmain si-a deschis casa de moda in 1945, pe Rue Francois 1er. Clientela sa feminina a fost sedusa de imaginea femeii active, vivavce si totodata perfect eleganta, cu un usor aer lipsit de griji, creata de designerul francez. Gertrude Stein, autoare americana, a descris acest fenomen drept “Noul stil francez”. Numeroase staruri precum Brigitte Bardot, Marlène Dietrich si Katherine Hepburn au devenit fidele elegantei de inalta clasa, astfel incat, in anii ’70, fenomenul prêt-à-porter devenise un success incontestabil.
Dupa moartea lui Pierre Balmain, Erik Mortensen, Herve Pierre sau Oscar de la Renta sunt doar cateva din numele ce au devenit celebre ca directori de creatie ai Casei Balmain. Astazi, acesta este nimeni altul decat Olivier Rousteing.