Louis Vuitton

Nu au fost gasite produse.

Louis Vuitton

Inca de la fondarea sa in 1854, celebra marca franceza Louis Vuitton a influentat o intreaga epoca si si-a castigat renumele de etalon al creatiilor prêt-à-porter de inalta clasa.

Creatorul de genti de voiaj, Louis Vuitton, si-a inceput cariera ca ucenic al lui Layetier-Malletier, un producator de genti de voiaj artizanale pentru elita franceza, si a deschis primul sau magazin in 1854, pe strada Neuve-des-Capucines 4, in Paris. Axat initial pe productia de geamantane, la 1888 lansase deja modelul maro, in carouri, devenit astazi iconic. Abia mai tarziu, in 1914, este patentat simbolul monograma "LV".
George Vuitton si-a inlocuit tatal dupa moartea acestuia, in 1892. In preajma Primului Razboi Mondial, acesta a realizat performanta de a deschide cel mai mai mare magazin de genti de voiaj din lume, Pe Champs Elysees, in Paris.

In anii '60, faima brandului era infloritoare. Eleganta, unicitatea si tehnica exceptionala s-au extins la creatia de portofele, posete si genti, printre care si legendarul model "Speedy". In anii '80, compania se facuse deja cunoscuta in intraga lume, iar ceea ce fusese candva un mic boutique parizian de genti de voiaj, era acum un univers al inspiratiei, elegantei si inovatiei.

Drumul parcurs de vizionarul Louis Vuitton este valorizat, astazi, de renumitul Nicolas Ghesquière. Recent numit pe pozitia de director de design pentru linia de femei, Nicolas, care a fost alaturi de Balenciaga in ultimii 15 ani, a fost ales de curand pentru a remodela label-ul Louis Vuitton. Desi Ghesquière va prelua controlul asupra tuturor campaniilor publicitare si de imagine, sectiunea dedicata barbatilor va ramane in continuare in mainile lui Kim Jones, ce se afla pe aceasta pozitie inca din 2011.