Lee

4 produse

Lee

Lee Jeans este un cunoscut producator si distribuitor de imbracaminte casual si office. Avand sediul central in Meriam, Kansas, langa orasul Kansas, Lee are in prezent peste 400 de angajati de pe continentul Statelor Unite.

Compania Lee Mercantile a fost infiintata de Henry David Lee in 1889, cand Lee a deschis prima fabrica de imbracaminte in Salina, Kansas, confectionand salopete si jachete. In 1913 au fost create salopete de munca Union-All, urmate de prima “salopeta de stamba” in 1920 - astfel punandu-se bazele dezvoltarii Lee. De asemenea, in 1920 a fost lansata papusa Buddy Lee in scop promotional, care a devenit rapid populara ca jucarie. In timpul anilor ’20 Lee a avut multe idei inovatoare pentru prelucrarea denimului, cea mai notabila fiind sistemul de inchidere cu fermoar. In anii ‘30 si ‘40 Lee a continuat sa isi cladeasca imperiul, devenind cel mai important producator de haine pentru munca.

Anii ‘50 au fost unii de expansiune rapida, asa incat firma a riscat sa investeasca in imbracamintea casual. Lee a inceput sa se extinda in anii ’60, raspandindu-se in 51 de tari si integrand in companie VF Corporation, in 1969.

Intreprinderea a continuat sa isi extinda liniile de moda in timpul anilor ‘70, ‘80, ‘90, lansand Lee National Denim Day in 1996.