Lancetti

Nu au fost gasite produse.

Lancetti

Debutul lui Pino Lancetti are loc in 1961 cu prima sa prezentare de moda Haut-Coutre la Palazzo Pitti. Cunoaste succesul de-abia in 1963 cu ajutorul unei colectii de inspiratie militara ce anticipeaza vremurile ulterioare. Lancetti a fost printre primii designeri care au inteles schimbarea considerabila a femeii, atat in moda cat si in societate.
Succesul international il castiga la sfarsitul anilor '60, odata cu lansarea articolelor realizate cu imprimeuri inspirate de maestrii artei contemporane: Chagall, Kandinsky, KLIMT, Matisse, Modigliani, Picasso, etc.
Datorita infiintarii brandului si a companiei Lancetti, designerul umbrian si-a manifestat interesul nu doar pentru articole de imbracaminte si materiale, ci de asemenea pentru genti, pantofi, parfumuri, accesorii si bijuterii. Imperiul comercial nu a luat fiinta subit, ci a fost rezultatul unei cercetari asidue si a unei sensibilitati artistice neobisnuite. Intre 1970 si anii '90, magazinele sale se intindeau de la Toky pana la New York, iar atelierele de la Milano la Roma.
Printre clientii sai faimosi ii putem intalni pe Ginger Rogers, Audrey Hepburn, Annie Girardot, Printesa Salimah Aga Khan, Printesa Soraya Esfandiary Bakhtiari, Paola Ruffo di Calabria, Regina Belgiei intre 1993 si 2013, si Silvana Mangano.