Jil Sander

6 produse

Jil Sander

Jil Sander, intruchiparea minimalismului plin de stil, a pus bazele faimosului sau brand in anul 1973. Fostul editor german de moda si maestra hainelor basic si-a lansat linia de haine printr-o serie de pantaloni si jachete monocrome. Designerul perfectionist si-a deschis apoi primul sau magazin in Hamburg la inceputul anului 1968, punand inca de atunci bazele unei clientele fidele, dependente de abordarea sa austera, de croielile uluitoare, de modelele pure si de materialele experimentale.

Campioana a minimalismului ce a dat nastere formulei inovatoare "mai putin si mai luxos" este cunoscuta nu doar pentru perfectionismul sau, ci si pentru atitudinea sa deschisa in ceea ce priveste inovatia tehnologica. Culorile neutre si texturile neobisnuite se imbina perfect in creatiile sale marcate de simplitate si calitate superioara.

Incepand din anul 1979, Jil Sander si-a facut debutul si in segmentul produselor cosmetice si a parfumurilor, iar in 1997 a luat nastere prima linie pentru barbati.
In 1999 insa, Sander si-a vandut compania brandului Prada, doar pentru a avea o revenire spectaculoasa, trei ani mai tarziu. S-a retras din nou dupa doar trei colectii de succes. Ca rezultat, in anul 2005, designerul belgian Raf Simons a fost numit director de creatie si a perpetuat formula "mai putin si mai luxos", dand nastere unor pantofi cu tocuri ametitoare si unor rochii provocatoare pentru Covorul Rosu. Pentru o scurta perioada de timp, Jil a revenit, in 2012, alaturi de Simons, insa a plecat cu 20 de luni mai tarziu, din "motive personale".

In 2011, brandul a lansat Jil Sander Navy, o linie cu preturi mai mici, ce ofera imbracaminte moderna si sportiva, marcata de siluete curate si voluminoase.

Astazi, bastionul stilului cool ramane fidel esteticii sale restranse si principiilor de calitate inegalabila.