Iceberg

11 produse

Iceberg

Fondat in 1974, intr-un moment in care vremurile se schimbau si oamenii cautau un nou gen de haine, Iceberg a lansat o dubla revolutie: nu doar haine sport ci haine sport tricotate. O viziune internationala, un spirit nonconformist si produse uluitoare si versatile in acelasi timp.
Au existat intrebari legate de tipul de audienta si de piata careia aceste produse trebuiau sa se adreseze. Dar in final, imbracamintea sport a marcat cele mai mari mutatii in ceea ce priveste modelel moderne precum si un nou cod comportamental.

Bazele acestui brand au fost puse cu ajutorul unei colectii de pulovere realizate impreuna cu designerul Jean Charles Castelbajac. Giuliana Marchini Gerani, fondatoarea companiei de moda Gilmar, creata alaturi de sotul sau Silviano, s-a indragostit de schitele renumitului designer si l-a invitat sa faca parte din ceea ce avea sa devina unul dintre brandurile pionier ale erei italiene de lux in ceea ce priveste imbracamintea ready-to-wear.
Au urmat campanii remarcabile si numeroase celebritati precum Andy Warhol, Vivienne Westwood, Farrah Fawcett, Sofia Coppola, Iggy Pop sau Isabella Rossellini, care au devenit ambasadori ai acestui brand.

Din 2014, Alexis Martial, noul designer, si-a propus sa revolutioneze codul estetic al acestei case de moda. Este deja bine cunoscut faptul ca Alexis nu este strain tricotajelor specifice Iceberg, iar acest lucru este deosebit de important. Anul 2014 se concentreaza pe repozitionarea produselor si imaginii acestui brand pe pietele internationale.