Gucci

76 produse

Gucci

1921 este anul in care Guccio Gucci a deschis, la Florenta, micul sau magazin de bunuri din piele si genti de voiaj, marcand inceputul casei de moda cunoscuta astazi de catre toata lumea drept GUCCI. Inca de la inceput, logoul cu cei doi “G” intretaiati, geanta cu manere din bambus, pantofii loafer, geanta “hobo”, esarfa “Flora” sau costumul din catifea lucioasa au devenit articole iconice, cu un succes nemaintalnit.

Extinderea brandului italian a fost epica. La sfarsitul anilor ’50, orice nume important purta sau sau folosea marca GUCCI, iar produsele sale definite de maiestria executiei si detalii inspirate de echitatie, au devenit rapid veritabile simboluri ale statutului social. Anii ’60 au adus atat prima colectie prêt-à-porter, cat si extinderea pe pietele din Orientul Mijlociu.

In 1994, Tom Ford a fost numit directorul de creatie. Stilul sau provocator si indraznet a transformat imaginea traditionala a companiei, printr-o viziune seducatoare, glamorous. Rochiile sexy din jerseu, cu detalii metalice, si tocurile ascutite au devenit simboluri ale noului stil.

In prezent, Frida Giannini, actualul director de creatie, are misiunea de a reinterpreta 90 de ani de maiestrie pur italiana. Scopul sau este de a reafirma valorile fondatoare ale brandului: exclusivism, calitate, specific italian si statutul de autoritate in domeniul modei.