Givenchy

Nu au fost gasite produse.

Givenchy

Contele Hubert James Marcel Taffin de Givenchy este geniul care a adus in strada moda de salon. Cel mai tanar designer parizian de la acea data, a fondat imperiul Givenchy in 1952. Inovatia prin pastrarea bunului gust de factura clasica, a facut ca aristocratul “couturier” sa fie remarcat in scurt timp de catre maestrul spaniol Cristobal Balenciaga, care l-a luat sub aripa sa. Impreuna, au devenit ceea ce New York Times a definit drept “cei mai profetici designeri, de necontestat”.

Anii de aur ce au urmat au insemnat introducerea rochiei-sac, "Little Black Dress", silueta de printesa, o linie de parfumuri si magazine peste tot in lume. Audrey Hepburn a fost personalitatea-simbol si muza suprema, insa Givenchy a fost maestrul care stapanea arta de a imbraca orice femeie.

Dupa retragerea sa in 1995, John Galliano si Alexander McQueen sunt doua dintre numele celebre care l-au succedat. Dar echilibrul nu a fost obtinut usor, pana cand, in 2005, Riccardo Tisci devine noul director de arta al casei de moda. Educat in Londra, la Central Saint Martins, tanarul designer, cu o afinitate spre stilul gotic, resueste sa puna Givenchy inapoi pe harta modei.