Chloé

Brand-ul de succes a fost fondat in 1952 de catre Gaby Aghion, un egiptean nascut la Paris, cu un simt devoltat pentru "luxul prêt-a-porter". Cu adevarat unice pentru timpul lor, creatiile nu au avut nicio legatura cu stilul rigid din moda anilor 50.

In 1956, prima colectie debuteaza la Café de Flore. Numele “Chloé”, ales de Gaby impreuna cu partenerul sau de afaceri Jacques Lenoir a fost in perfecta armonie cu stilul parizian: tinereasc, modern in design si cu un spirit indraznet.
Incepand cu 1966, Karl Lagerfeld debuteaza ca head designer la Chloé si reuseste sa il transforme in cel mai iconic brand al acelor timpuri. Jackie Kennedy, Brigitte Bardot sau Grace Kelly devin unele dintre clientele brand-ului, in cautarea de tinute de zi luxoase, al caror stil este atemporal.

Anul 1997 este anul in care Stella McCartney reinventeaza inca o data imaginea Chloé. Ea aduce colectiilor sale, un iz romantic dar ancorat in moda de strada, schimbare care propulseaza casa de moda la un alt nivel. Phoebe Philo preia aceasta mostenire in 2001 punandu-si amprenta personala pe acest brand.

Din iunie 2011, Claire Right este noul director de creatie al casei de moda Chloé. Ea a dorit sa pastreze viziunea lui Gaby vie, feminitatea si eleganta fiind atributele ce vorbesc despre spiritul Chloé. "Natural, fara efort si foarte vesel ."