Balmain Paris

Nu au fost gasite produse.

Balmain Paris

Designerul francez Pierre Balmain a fondat casa de moda Balmain in anul 1945. Considerat a fi unul dintre cei mai importanti designeri parizieni, el a fost faimos pentru stilul lui care imbina elemente de lux cu elemente conservative.
El a imbracat oamenii importanti ai societatii si membrii ai caselor regale. In anii 50' Pierre a dominat piata cu produsele sale luxoase si elegante, iar in anii '60 a intrat intr-un con de umbra din cauza stilului mai conservator pe care l-a abordat. Casa de moda a ramas in declin pana la moartea lui Pierre Balmain, in anul 1982 si nici chiar succesorul sau, Erik Mortensen nu a reusit sa indrepte lucrurile.

Mai multi designeri au incercat sa isi puna amprenta pe brandul Balmain. Oscar de la Renata, care a petrecut o decada acolo, a incercat sa ramana fildel stilului caracteristic Balmain, iar Christophe Decarnin a introdus cateva elemente rock and roll si si-a afisat afinitatea pentru eleganta opulenta.

Compania si-a revenit abia in anul 2009 atunci cand Olivier Rousteing a venit la Balmain. El a terminat École Supérieure des Arts et Techniques de la Mode. Atunci cand a devenit designerul Balmain el s-a intors la stilul caracteristic acestui brand si a incorporat si cateva elemente glamour-rock, specifice lui Decarnin, creand astfel cateva colectii super-stylish.