Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch Co. (A&F), prin intermediul subsidiarelor sale, este un retailer ce comercializeaza imbracaminte casual pentru barbati, femei si copii. Fondat in 1892 de catre David T. Abercrombie si Ezra H. Fitch, compania a devenit initial cunoscuta pentru imbracamintea sport si echipamente outdoor. Multe dintre produsele brand-ului au fost folosite in expeditii precum excursia lui Theodore Roosevelt in Africa si Amazon precum si expeditia lui Robert Peary la Polul Nord. Presedintele Hoover, Eisenhower, Ernest Hemingway, Greta Garbo, Clark Gable sau Amelia Earhart sunt de asemenea unii din clientii faimosi ai brandului.

In timp, Abercrombie & Fitch a continuat sa creasca. In 1988 a fost cumparat de catre The Limited Inc si incepand cu 1992 a fost repozitionat ca un brand de imbracaminte casual, orientat mai mult spre zona de fashion. Bruce Weber este unul dintre faimosii fotografi care a contribuit la imaginea stilului luxos pe care compania l-a abordat.

Astazi, acest brand puternic, condus de tendinte, acopera sub cupola sa si brandurile Hollister Co., Gilly Hicks precum si Abercrombie kids. Din 28 ianuarie 2012 A&F activeaza in 946 de magazine in Statele Unite si 99 raspandite in diverse colturi ale lumii.