PROFIL DE CAMPION: ANA MARIA BRANZA

Castigatoarea medaliei de la Jocurile Olimpice, Ana Maria Branza este un om frumos, natural, plin de viata si cu mult stil. Iata mai jos cateva aspecte din viata sa de campion, pe care le-a impartasit cu noi.

am branza blog

  1. Cum ai descrie stilul tau de viata?

Activ spre foarte activ si extrem de organizat. Disciplina este cuvantul de ordine pentru un sportiv de performanta, asadar, nu ma abat de la acest principiu nici in viata de zi cu zi.  Cu doua antrenamente in fiecare zi, iti trebuie o oraganizare perfecta pentru a-ti atinge obiectivele zilnice.

  1. Cum ti-ai descoperit pasiunea?

Din dorinta parintilor de a face miscare intr-un cadru organizat. Am incercat prima data tenisul de camp, dar nu ma regaseam. Eram in copil energic si dornic sa descopere lucruri noi. Terenul de tenis nu era suficient de mare pentru setea mea de cunoastere. Apoi am ajuns la scrima. Desi eram doar un copil de 11 ani, am stiut din prima clipa ca acolo este locul meu.

  1. Ce te motiveaza?

Medaliile cucerite si esecurile. Stiu ca intotdeauna sunt si altele de castigat. Este o dependenta placuta! Iar esecurile ma motiveaza pentru ca nu vreau sa-mi ramana in minte imaginea unui om invins.

  1. Enumera atributele unui campion

Disciplina. Organizare. Ambitie. Fair Play. Seriozitate. Colegialitate. Dorinta de a fi mereu primul.

  1. Campioni care te-au inspirat si te inspira

Cand am inceput scrima, Laura Badea (Carlescu) era cea mai in voga floretista si toti copiii isi doreau sa fie ca ea. Tin minte si acum ca am spus de la bun inceput ca eu nu vreau sa fiu ca Laura, ci mai buna ca ea. Inca mai am de munca pentru a ajunge la performantele Laurei, dar sunt dispusa sa incerc.

  1. Ce te face fericita?

Lucrurile mici, peste care trecem deseori cu vederea. Un zambet de copil, un cuplu de indragostiti, oamenii care fac fapte bune… Sunt un om cu bucurii simple si nu imi trebuie mult ca sa fiu fericita!

  1. Cum ai descrie stilul tau?

Nu cred ca ma defineste un stil anume. In garderoba am de la rochii de seara, la tinute office si treninguri. Il alegerea tinutelor conteaza foarte mult dispozitia si locul in care merg. Bineinteles, in tinutele sport ma simt cel mai comod.

  1. Care sunt articolele esentiale din garderoba ta?

Geaca de blugi. Pantalonii lejeri. Tricourile largi. Pantofii sport.

  1. Esti o sursa de inspiratie pentru noi toti si pentru viitori campioni. Care este sfatul pe care il impartasesti cu ei?

Sunt doar un copil care a visat si a indraznit sa creada in visul lui pana ce acesta s-a implinit. Visati, oameni buni, visati si munciti in fiecare clipa pentru a va implini visele!

  1. Care este cea mai mare realizare pana in prezent?

Prima treapta a podiumului olimpic si faptul ca m-am casatorit cu omul cu care fac cea mai frumoasa echipa!

 

 

Fii primul care comenteaza