Mergi la conţinutul principal

NY FASHION WEEK: toamna-iarna 2016/2017

NYFW_FTD

NY Fashion Week este primul eveniment de profil care da startul celor mai importante saptamani ale modei feminine din an. Ceea ce se intampla pe podiumurile metropolei americane ne arata clar cum va fi moda sezonului viitor de toamna-iarna, iar piesele vazute zilele trecute anunta un an foarte interesant, colorat si indraznet. Printre mesajele cheie afirmate la New York am regasit individualismul, exprimarea propriei identitati si curajul de a darama granitele, toate redate cu ajutorul hainelor. Am ales pentru voi cele mai importante momente NY Fashion Week.

Diane von Fürstenberg

Unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de la New York a fost cel al designerului Diane von Fürstenberg, care ne-a aratat o viziune noua legata de prezentarea unei noi colectii. Tocmai de aceea show-ul sau nu a fost o prezentare clasica de moda, ci a fost o petrecere. N-a existat niciun podium, doar un studio, unde cele mai mari nume ale modelling-ului de azi s-au reunit pentru conversatii usoare si dans pe muzica disco. Mesajul a fost clar: moda ar trebui sa fie amuzanta, respectiv sa functioneze ca un pretext pentru o petrecere! Piesele colectiei au inglobat spiritul vesel si epoca disco, care au fost reinterpretate prin imprimeuri jucause, auriu, glitter si paiete. Strategia de vanzari a fost, de asemenea, noua: articolele au fost puse la vanzare imediat dupa show, ceea ce ne indica inceputul unei noi ere pentru moda. In plus, prezentarea a fost facuta clar cu scopul de a face senzatie pe Internet!

collage_Furstenberg

Hervé Léger de Max Azria

Acest brand e renumit pentru rochiile sale de tip bondage, iar ele au fost prezente ca de obicei pe podium, dar intr-o forma reinventata si plina de elemente punk si de culori interesante. Din colectie au mai facut parte decoratiunile metalice in stil grunge, acele de siguranta, lanturile si imprimeul tartan. Aceleasi aplicatii punk au fost plasate pe imbracamintea exterioara (mai ales pe jachetele de tip bomber), dar si pe piesele bondage. Ne-a placut la nebunie aceasta reinventare proaspata si cool a stilului clasic al brandului.

collage_herve

Tommy Hilfiger

Cea mai noua colectie Tommy Hilfiger ne-a invitat la o croaziera de lux in care am fi fericite sa ne imbarcam oricand. Colectia de inspiratie marina a fost prezentata la 'bordul' unui vas de croaziera, numit T.H. Atlantic, iar temele abordate au venit firesc: stilul nautic, uniforma bleumarin si elementele militaresti cu tenta feminina si un dram de inocenta. Rochiile ultra-feminine din matase, inspirate de croielile anilor 40', au adus o nota clasica acestei colectii, in timp ce tiarele au dat o nota de romantism. In schimb, contingentul alcatuit din cele mai in voga modele ale momentului si din vedetele Instagramului (cap de lista e hipercunoscuta Gigi Hadid) a fost foarte proaspat, astfel incat mesajul a fost clar: e o colectie special conceputa pentru cei mai tineri iubitori de moda.

collage_tommy

Jeremy Scott

O colectie cu multe elementele care definesc America si stilul american: denim, chitare electrice, cowboy, rock & roll, Hollywood si New York City. Visul american, optimismul, promisiunea ca poti fi bogat si faimos au dominat colectia. Rochiile scurte si cu insertii tricotate, piesele din piele reflectorizanta, gecile motor, culorile neon, animal print, tricourile vopsite difuz si piesele multicolore din denim au reflectat stilul consacrat copilaresc al lui Scott, plin cu referinte din desene animate. Jeremy a adaugat si un pic de nota western in colectia sa, bineinteles in culori neobisnuite. Iar despre cizmele din cauciuc de inspiratie western ce am mai putea spune? Au fost perfecte!

collage_scott

Rodarte

Rodarte a prezentat o lume fantastica, de vis, pigmentata de o puternica senzatie latino-rock si cu o abordare noua a fenomenului flower-power. Designerii brandului au folosit o serie de decoratiuni interesante, cum ar fi volanele din piele, paietele florale manual taiate, tulle-ul si dantela cu paiete colorate tip acuarela, volane peste volane, dar si blana multicolora de tip Shaggy. In colectie s-au intalnit lumina si intunericul, romanticul si goticul, salbaticul si inocentul. Ne-a placut maxim utilizarea decoratiunilor florale intr-un mod cu totul nou si proaspat: flori in par, dar si flori pe post de bijuterii, o idee senzationala pentru toamna!

collage_rodarte

Anna Sui

Tot ce a facut Anna Sui a fost sa intre in ritm, iar asta ne-a placut la nebunie! In aceasta colectie pe care a numit-o "Pop-sydelic", designerul a impletit diferite influente britanice. Stilul perfect londonez specific strazii Carnaby s-a intalnit cu stilul artistilor care au creat imaginea Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band, dar si cu stilul electric al lui Robert "Bob Groovy" de la Galeria Fraser din Londra. A fost un spectacol multicultural, iar abordarea eclectica a functionat perfect in lumea magica si mai colorata a designerului. Sui a inclus in colectie catifea in tonuri superbe de pietre pretioase, rochii baby-doll, piese in degrade si piese din brocart cu imprimeuri mixte si jucause, dar si detalii hippie si insertii de blana. Sfatul nostru pentru sezonul urmator: lasa-te inspirata de adorabilele ei palarii!collage_anna sui

Ce colectie este pe gustul tau?


Imagini: Getty Images.