Mergi la conţinutul principal

Briosele pot fi vedete de Revelion

Gata cu dietele, gata cu sportul. Macar pentru o noapte, cea de revelion cand este permis orice, deoarece buna-dispozitie trebuie sa fie la ea acasa. Tinutele sunt alese, bineinteles, din Fashion Days shop., meniul este gata, prietenii trebuie sa vina si-i asteptati cu niste briose dementiale care se topesc in gura.

In cartile de bucate, retetele sunt multe si gustoase. De la briose cu morcovi, cu cascaval, cu portocale sau dovlecel si ardei iute, aceste prajiturele pot sa devina, cu usurinta, vedete pe orice masa de revelion. Pentru ca prietenii pe care-i asteptati la masa vor sa fie „indulciti“ in ultima noapte a anului, acum este indicat sa pregatiti briose cu ciocolata. Pentru pregatire nu aveti nevoie decat de 100 gr unt, 400 gr faina, 1 1/2 lgt praf de copt, 1/2 lgt sare, ciocolata, 200 gr zahar, 2 oua mari, esenta de vanilie si 50 ml lapte.

Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt si sarea, in timp ce in alt vas mixati la viteza mare zaharul cu untul. Se adauga ouale si la final esenta de vanilie. Cand se obtine o pasta spumoasa si fina, incorporati in ploaie faina, si continuati sa amestecati cu mixerul, dar la viteza mica. Cand ati integrat toata faina, mai adaugati si laptele si amestecati tot cu mixerul pe viteza mica. La final, vine randul ciocolatei care devine parte din compozitia briosei, dupa care aluatul se pune formele de briose tapetate cu hartie speciala. Urmeaza coacerea, timp de 30 de minute, iar apoi....degustarea.

TDI-Muffins-3

TDI-Muffins-2

TDI-Muffins-1